Ak nemáte vážne zdravotné ťažkosti, postačí domáca liečba – antipyretiká v prípade vysokých teplôt, dostatok spánku, tekutín a vitamínov, ako aj pokoj na lôžku a dôsledná karanténa. Nie je nevyhnutné domáhať sa vyšetrenia v nemocnici, ani výjazdu záchrannej zdravotnej služby. V každom prípade čo najskôr kontaktujte svojho obvodného lekára (ak o tom nevie), vystaví vám karanténnu PN, samozrejme, ak ju potrebujete.

Najbližších 10 dní zostaňte v domácej izolácii. Izolujte sa aj od ostatných členov domácnosti, buďte v samostatnej izbe. Používajte samostatnú posteľnú bielizeň, uteráky, jedálenské potreby. Vyčlenené veci v domácnosti perte, umývajte a čistite samostatne mimo ostatných členov domácnosti.

Vždy používajte tvárové rúško pri kontakte s ostatnými členmi domácnosti. Počas izolácie neprijímajte do domácnosti žiadne návštevy, môžete však používať balkón, terasu, záhradu prislúchajúcu k vášmu bytu, domu. Potraviny, lieky podľa odporúčania vášho lekára a iné bežné denné potreby si zabezpečte objednaním cez telefón, emailom alebo prostredníctvom iných osôb mimo vašej domácnosti (môžu vám ich priniesť pred vaše dvere). Požiadajte ostatných členov domácnosti o častú dezinfekciu používaných predmetov (kľučky na dverách, spínače osvetlenia, vodovodné kohútiky, diaľkové ovládače a iné).

O dĺžke alebo ukončení izolácie rozhodne váš obvodný lekár. Svoj zdravotný stav sledujte, akúkoľvek zmenu, vrátane niekoľkodňových teplôt, prípadne kašľa, hláste svojmu lekárovi.

Na tiesňovú linku 155 volajte v prípade kolapsového stavu, problémov s dýchaním, napríklad, keď sa neviete poriadne nadýchnuť, prípadne neviete dokončiť vetu, pretože sa zadýchavate.
V každom prípade operátorovi na linke 155 hovorte vždy a za každých okolností len pravdu, aby vedel správne zhodnotiť váš zdravotný stav a pomôcť.